Georganiseerde trektochten

Ontdek het wilde westen van Transsylvanië en wordt één met de natuur!

Om de wildernis op te zoeken hoef je Europa niet uit. Roemenië biedt een geweldige rijkdom aan prachtige natuur en traditionele levensstijlen. Op deze tocht word je meegenomen door oerbossen, langs heldere beekjes, over majestueuze bergen en langs oude, vrijwel verlaten landbouwgronden.


We slapen drie nachten in onze tent op de meest afgelegen plekjes onder een rijke sterrenhemel. De eerste en de laatste nacht slapen we in ons eigen gastenverblijf, dat voorzien is van alle gemakken.

Heb je een goede conditie en heb je altijd al een avontuurlijke tocht door de bergen willen maken, nachten wildkamperen en genieten van de sterren en een goed gesprek aan het kampvuur in de avond, maar had je niemand om dit mee te delen? Meld je dan nu aan bij deze groep en beleef een onvergetelijk avontuur!

 

Prachtig uitzicht van Scarita Belioara (einde dag 2)

Dagplanning

Dag 1. Zondag 21 juli – Op de eerste dag worden jullie opgepikt in Turda of in Cluj en naar Tara Nomada vervoerd. Tara Nomada is in Runc, een prachtig klein dorpje in de bergen waar nog traditioneel geboerd wordt. Hier vindt de eerste overnachting plaats. We zullen met elkaar eten en een kampvuurtje maken waarbij we elkaar goed kunnen leren kennen.

Kamvuur bij Tara Nomada om elkaar goed te leren kennen op dag 1
Kampvuur bij Tara Nomada om elkaar goed te leren kennen op dag 1

Dag 2. Maandag 22 juli – De wandeltocht gaat van start. We ontbijten bij Tara Nomada en vertrekken dan richting Scarita Belioara. We verlaten Runc en lopen door de Pociovalistei kloof richting de imposante berg Scarita Beliora (1384 m). Lopend door prachtige oerbossen zullen we uiteindelijk de berg bereiken. Het laatste stuk is behoorlijk steil, maar het uitzicht is het meer dan waard. Vlak na de top zullen we een plek vinden om onze tenten op te zetten.

Scarita Belioara (Dag 2)
Scarita Belioara (Dag 2)

Dag 3. Dinsdag 23 juli – Na het ontbijt maken we ons klaar voor een lange dag. We lopen vandaag 17,4 km tot aan Muntele Mare (1826m). Onderweg hier naartoe komen we over mooie hoogvlaktes waar nog een paar traditionele boertjes wonen. Met een beetje geluk kunnen we die aan het werk zien. Daarna klimmen we door naar Muntele Mare waar op de top een radarstation van het Roemeense leger is gevestigd. We lopen nog een klein stukje door tot we bij een berghut komen. Als er genoeg plek is kunnen we binnen slapen, zo niet, dan zetten we daar onze tenten op.

Het prachtige traditionele (en goeddeels verlaten) landbouw gebied. (Dag 3)

Dag 4. Woensdag 24 juli – Vandaag blijven we hoog en lopen we een redelijk eenvoudige 15,7 km naar Valea Zborului (de vallei van de vlucht). We lopen over verlaten velden en door sprookjesachtig stille bossen. Waar we met een beetje geluk auerhoenders tegenkomen in de bosranden en groepen grazende paarden op de grasvlaktes. In Valea Zborului zullen we onze tenten opzetten langs een idyllisch stroompje.

Kampvuur Valea Zborului (Dag 4)

Dag 5. Donderdag 25 juli  – We dalen vandaag vooral af en komen geleidelijk terug in de bewoonde wereld. Dit zal beginnen met kleine verlaten boerderijtjes, totdat we in het dal aankomen bij kleine dorpjes. Uiteindelijk zullen we Campeni bereiken, een knus bergstadje, met een levendige markt en een restaurant met vers eten en koud bier. Na het eten zullen we terug gebracht worden naar Runc waar een warme douche wacht en een lekker bed.

Prachtig uitzicht in de richting van Campeni (Dag 5)

Dag 6. Vrijdag 26 juli – We ontbijten nog één keer met z’n allen en daarna worden jullie weer weggebracht naar Cluj of Turda.

Terug bij Tara Nomada (Dag 6)

Algemene informatie

Wat is er allemaal inbegrepen?

  • Gids met veel kennis over de natuur en de lokale gebruiken
  • Vervoer van Cluj/Turda naar Tara Nomada op 21 juli
  • 3 Maaltijden per dag (inclusief het restaurant in Campeni)
  • Vervoer van Campeni terug naar Tara Nomada
  • 2 overnachtingen bij Tara Nomada
  • Vervoer van Tara Nomada terug naar Turda/Cluj op 26 juli
Fantastische plekken om wild te kamperen

Wat moet je zelf nog regelen?

  • Vervoer naar Roemenië
  • Reisverzekering
  • Jouw eigen uitrusting (tentje, matje, slaapzak, rugzak, bergschoenen e.d.)

Wat zijn de kosten?

€495,-

Hoeveel deelnemers kunnen er mee gaan?

Deze reis is geschikt voor 4 tot 8 deelnemers.

Voor wie is deze reis?

Voor de natuurliefhebber met een goede basisconditie. Houd er rekening mee dat we 6 tot 9 uur op een dag lopen met een rugzak van 10 tot 14 kg.

Wild kamperen in Valea Zborului (Dit was oktober, dus het zal veel groener zijn in de zomer)

De Gids

Wie ben ik eigenlijk?

Ik zal mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Jordi Kromwijk (37) en woon nu al sinds 2015 het mooie Transsylvanië met mijn vrouw en kinderen. In die tijd hebben we Tara Nomada opgezet, een hostel en camping dat we met veel plezier hebben gerund. Hier hebben we ook veel groepen (Nederlandse) studenten mogen ontvangen en rondleiden. We hebben besloten om de camping en het hostel van  Tara Nomada te sluiten om ruimte te creëren om dingen te doen waar we nog blijer van worden. Een daarvan is het delen van mooie natuurervaringen. De laatste jaren heb ik een aantal tochten georganiseerd voor vrienden en nu is het tijd om dit voor iedereen open te stellen.

Sinds ik in 2008 de Himalaya bezocht ben ik groot fan van de bergen. Het is ook niet voor niks dat wij hierheen zijn getrokken. Ik ga er vaak zelf op uit om dieren te spotten, te trailrunnen en te ontdekken.

Vragen?

Wat moet ik allemaal meenemen aan uitrusting?

Om mee te gaan heb je in ieder geval de volgende spullen nodig:

Goede rugzak, tentje wandelschoenen, slaapzak, matje, regenjas/poncho, kleding… Een exacte lijst zal ik op een later moment delen.

Ik zou graag meewillen, maar deze periode komt mij niet goed uit. Zijn er andere mogelijkheden?

Als er genoeg animo is dan wil ik zeker nadenken om nog een extra tocht te organiseren. Neem contact met mij op en laat weten wanneer jij wel zou kunnen, wie weet kan ik daar rekening mee houden.

Kan iedereen zomaar mee?

Nee, deze tocht is zeker niet voor iedereen. Onze route is technisch niet moeilijk, maar een goede basisconditie en doorzettingsvermogen zijn wel vereist om aan deze tocht deel te nemen. Als je je aanmeld dan wil ik graag even een telefonisch kennismakingsgesprek zodat we in kunnen schatten of deze tocht geschikt is voor jou. Twijfel je hier over? Bel me gerust of stuur me een berichtje.

Voor of na deze tocht zou ik graag nog meer van het land zien. Wat kan je me aanraden?

Aangezien we 7 jaar onze bed&breakfast en camping hebben gerund hebben we heel veel tips over leuke plekken die je voor of na de wandeltocht kan bezoeken. Neem hierover ook gerust contact met mij op.

Nadat we terug komen bij Tara Nomada blijven we daar nog een nacht voordat we weer vertrekken. Is er een mogelijkheid om langer te blijven?

Na een nacht in ons gastenverblijf is het programma afgelopen. In overleg kunnen er misschien vooraf of achteraf nog wat nachten aan vast geplakt worden. Neem ook hierover contact met mij op.

Wat voor dieren kunnen we tegen komen tijdens onze wandelingen?

De natuur is hier uitgestrekt en nog enorm wild. Op Observation.org kan je een pagina vinden die speciaal gewijd is aan de waarnemingen bij ons in de buurt. Op onze website heb ik een lijst met vogels en een lijst met vlinders. Verder heb ik een Youtube-kanaal met wat beelden van mijn wildcamera waarop je kan zien wat er allemaal in de buurt rond loopt.

 Ik heb nog een ander vraag die hier niet bij staat.

Neem dan gerust contact op met mij via +40732858045 of via jordikromwijk@gmail.com

Wat is er mooier dan de zonsopkomst in de bergen?
Contact Now